Moving Energy

by Dana Caluwaerts

Martiale kunst in Aikido

Aikido is een traditionele Japanse krijgskunst die de energieën van de tegenstander gebruikt op een harmonieuze manier. Het werd ontwikkeld door Morihei Ueshiba. 

De natuurlijke bewegingen en verplaatsingen zijn zeer belangrijk in Aikido. Dezelfde vloeiende bewegingen gebruik ik om mijn kustwerken te ontwerpen. Mijn kunst groeit mee met mijn aikido, elke keer ik een andere fase bereik, evolueren ook mijn kunstwerken. Op papier brengt de zwarte inkt mijn gevoel en energie over. Deze gedachtengang is gebaseerd op sumi-e.

Mijn olieverfschilderijen geven de energie weer die gebruikt wordt in een Aikido-techniek of zijn Japans geïnspireerd.

Dana in action, Toyoda sensei’s Tenshinkan Dojo, Aikido Association International HQ ,Chicago, USA

Beweging en energie ontstaan door beweging en samenknopen van meerdere energieën. De samenkomst van mens en materiaal leid tot een nieuwe creatie. Deze samenkomst geef ik weer in mijn kunstwerken.

Ik ben begonnen met Aikido in 2002 te Beveren-Waas. Ik behaalde mijn zwarte gordel in 2009. 

Op zeer regelmatige basis volg ik bijscholing bij verschillende grootmeesters in Aikido. Regelmatig vindt je mij in het buitenland op stage. Ik trainde al in Dubai (UAE)- Chicago (USA)- San Diego (USA)- Madrid (ESP)- Ljubljana (SLO)- Meppen(D)-Allicante (ESP) en natuurlijk in België en Nederland.

Momenteel ben ik 3 de dan Aikido, gecertifieerd in Japan en in het bezit van een diploma van de Vlaamse Trainerschool.

Dana tijdens een Aikidostage met Yasuo Kobayashi Shoshihan , 2018 San Diego USA

Facebook
Instagram @movingenergy_art